септември 12, 2012 admin 0Comment

Разположените луксозни къщи край българското Черноморие винаги са карали сънародниците ни благородно да завиждат на собствениците им. Правилото важи с голяма сила за онази част от българите, които живеят в отдалечени от морето населени места и отделянето на средства за лятна почивка е невъзможно. Има обаче и такива, които биха могли да си закупят подобен имот, но поради една или друга причина, не са предприемали подобни действия. Доста от тях продължават да дават куп пари за отсядане в хотели, като в същото време биха могли да се наслаждават на лятната си почивка в свой собствен дом край морето.

И ако трябва да погледнем реално на нещата, можем да кажем, че по крайбрежието могат да се намерят доста луксозни къщи, чиято продажна цена често пъти е по-ниска от сумите, които брокерите искат за тристаен апартамент в София, Пловдив или Варна. Мнозина обаче не си правят труда да прегледат обявите за продаваните в близост до морето имоти, мислейки, че исканите суми са колосално високи. Ако се насочите към големите новопостроени имоти край Златни пясъци, Слънчев бряг или Несебър, със сигурност ще останете разочаровани от исканите суми. В районите на Ахтопол, Крапец, Камен бряг и Царево обаче е напълно възможно да се намерят имоти в доста добро състояние, които ще ви дадат възможност да се насладите на една пълноценна и незабравима лятна почивка. Подобно е положението и с предлаганите имоти в Шабла. За сравнително малко пари ще успеете да закупите прекрасни и сравнително луксозни къщи.

Състоянието на имота обаче не е от чак толкова огромно значение. Най-важното е да си имате свое местенце край морето, в което да можете да отпочивате по всяко време на годината, без да се налага да се съобразявате с това дали хотелите са пуснали промоционални оферти.