септември 12, 2012 admin 0Comment

Луксът е доста разтегливо понятие, а ако трябва да говорим за луксозни къщи, нещата придобиват съвсем други измерения. По правило, определението лукс може да се даде на онзи имот, който предлага на своите собственици всички удобства за живот и ги кара да се прибират у дома с желание. Тук можем да посочим архитектурата на къщата, местоположението, големината на застроената площ и двора. От особено важно значение са и мебелите, техниката и обзавеждането като цяло. Наред с това обаче, всеки от нас се стреми да направи още куп други подобрения, които не само да му улеснят живота, но и да повишат социалния му статус. Така например наличието на басейн и детски кът в двора са цел за мнозина. Други пък отдават изключително голямо внимание на оформлението на цветните лехи в градината. Трети се разпростират още по-далеч и правят езерца и поставят фонтани.

Има обаче и още нещо, чието наличие ще спомогне за получаване на определението луксозни къщи. Наред с изброените до момента удобства, много мъже мечтаят за собствена изба. И докато за тези, които обитават апартаменти избата е неосъществима мечта, за собствениците на къщи е въпрос на желание и малко средства. Голяма част от къщите притежават мази, които са подходящи за обособяване на подобно помещение. Трябва само да отделите време, за да прегледате качената по въпроса информация в интернет, да пуснете въображението си на воля и да си съставите план за работа. Наред със задължителните стелажи за подредба на предпочитаните от вас питиета, би било добре да помислите и за стойки за буретата за вино, ако спадате към онази част от населението, която обича да си приготвя и нещо домашно. По стените можете да окачите тематични картини, да аранжирате със старинни предмети, да постелите черга на пода. Не е за подценяване и предложението за поставяне на удобни маса и столове, на които да отсядате с приятели на по чашка или пък за една игра на белот или бридж.

Това са само малка част от идеите за изба във вашите домове, които ако досега не сте посочвали като луксозни къщи, то това помещение ще ви даде възможност да го направите.